Divendres 30 d’abril, l’empresa ens ha donat festa avui divendres perquè demà dissabte es 1 de maig i es festa, per tan he sortit de tranquis a fer una ruta un pel més llarga, he pujat el Montau amb la Finna Taroko.

He sortit cap a les 8 i 10 del matí, pujada cap al Caprabo del polígon Mas Alba i pujada del Collet de la Fita.

He trobat la Yolanda que havia sortit a córrer, quasi arribant al pàrquing de la Fita, anava molt morta, he pujat fins el pàrquing al seu costat, li he donat aigua, no en duia, anava massa tapada i feia calor.

Ens hem acomiadat i he seguit cap a les Basures, Mas Maiol, mirador dels caçadors i baixada cap a Can Marcer, Jafra per la trialera del revolt i amunt cap a la Plana Novella.

Al arribar al pla, quan es comença a veure el palau budista, he vist un noi corrent, era el Santi.

Hem anat xerrant tranquil·lament fins arribar a l’entrada del palau, ell ha marxat cap a casa i jo he seguit per darrera del palau per anar a buscar el creuament de Vallgrassa, Can Grau i pujada cap a Begues.

Pista cap a Begues, sense deixar-la, terreny perfecte per fer amb gravel, es avorridíssima ☹

No he anat amb cap mena de pressa, he arribat a Begues sense mirar el rellotge i a la dreta, paral.lel a la carretera de Gava fins entrar cap a la carretera que fem quan baixem cap a les “tierras rojas”, però deixant-la uns metres mes endavant i a l’esquerre per anar a buscar el carrer que puja i després de la última masia, entres de nou a pista.

A partir d’aquí es va pujant cap a la subestació elèctrica que hi ha sobre de Begues, hi ha una pujada forta, que l’he pogut fer sense problemes, tot i dur un 40 a davant.

Un cop a la subestació, has de fer uns metres d’asfalt, i seguint la pista, hi ha una segona pujada que està un pel feta malbé, hi ha ciment i es veu el mallat de sota.

Un cop acabes la segona pujada, s’arriba de seguida al desviament a la dreta que baixa a Olesa de Bonesvalls, i recte vas a parar a un punt de vigia primer i després al Cim del Montau.

He arribat a dalt al cim, he trobat un parell de ciclistes, venien de Barcelona, s’han fet la foto de rigor i m’hi he posat jo.

Després de la foto, he tornat en sentit contrari, per on havia vingut, per agafar el desviament que baixa cap a Olesa de Bonesvalls.

La baixada es per pista, però fa un pel de por, hi ha un 18% de desnivell de baixada sostingut durant bastanta estona, però hi ha punts on arribes al 27%. Crec que no seria capaç de poder pujar-ho pedalant, es massa per mi.

Un cop acabes la baixada, hi ha un creuament, a l’esquerre, per pista, que no havia fet mai, i arribes a sobre de Olesa de Bonesvalls.

He baixat al poble, he anat a buscar el carrer principal i de tornada cap a Can Grau per la pista que baixa de Can Grau a Olesa.

Vas pujant, no es important, però es constant. La part més inclinada es quan arribes a l’avenc de l’Esquerrà, però en poc planeja i arribes ja a Can Grau.

De Can Grau, per carretera cap a la Plana Novella, passant per Can Piques.

Des de la Plana, tornada per pista per Vallgrassa, creuar la carretera del Rat Penat i tornada pels Holandesos, Mas Maiol, Collet de la Fita i avall, cap al Caprabo i cap a casa.

He parat el GPS amb 60,07km que he fet amb 3h 27m a una mitja de 17,3km/h, amb un desnivell positiu de 1497 metres i negatiu de 1493 metres, una cadència mitja de 73 rpm, una mitja cardíaca de 124 ppm que és el meu 72% i una màxima de 155 ppm que és el meu 90%, un consum energètic de 2328 calories i calor, 11 graus de mínima i 13,8 graus de mitja.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 60360 m
Total climbing: 1600 m
Total descent: -1599 m
Download file: 30_04_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix