Aquest matí de diumenge havíem quedat a les 8 al Caprabo, comença a allargar el dia, però per la tarda, al matí clareja a les 7:30, però encara és massa fosc.

Érem el Damià, en Josep Maria, en Joan Manel i jo, la idea era anar cap a Les Gunyoles, però al revés de com ho fem habitualment, entrant per Mas Milà i tornant per Can Suriol.

Hem anat cap a Sant Pere de Ribes, havíem quedat a Can Lloses amb la segona tongada de gent, que no ha aparegut, hem seguit essent 4 només.

Ja hem començat malament, la pujada cap a Mas Alba, per agafar el camí que va a les Casetes d’en Portacreu, les hem fet a un ritme que no havíem d’haver fet, massa ràpid, diguem que en Josep Maria s’ha posat a tirar i jo l’he seguit.

S’han queixat en Joan Manel i el Damià quan ens han agafat passada la baixada després de les Casetes d’en Portacreu.

Arribant a Can Lloses, en Joan Manel ha fet el mateix, s’ha posat a tirar i la resta hem hagut de fer un esforç, ja hem començat el primer tros a ritme.

Hem arribat al lloc de trobada, hi hem estat 5 minuts, però no ha aparegut ningú, per tan hem fet via cap a Mas Giralt, per la carretera de Olivella des de Sant Pere de Ribes.

Fred, però no com aquests dies passats, es podia aguantar perfectament.

Hem entrat al camí del Mas Giralt i hem anat a l’esquerre, per pujar, després de la riera, cap a Mas Milà.

Hem entrat a la urbanització i hem sortit per darrera, agafant el corriol que hi ha a mà dreta abans de la riera, en Joan Manel anava a davant, jo darrera mirant de no perdre’l, avui duia un ritme infernal, en Josep Maria i el Damià els hem hagut d’esperar tan bon punt s’ha fet més ample i hi ha hagut un creuament, aquesta era nova per en Joan Manel.

Reagrupats hem seguit pujant i hem entrat al corriol de rigor, el Damià tampoc l’havia feta mai aquesta, vas pujant i acabes baixant per un corriol molt estret, poc perillós i molt bonic, fins que surts de nou a la pista, uns metres més endavant d’on l’havies deixada abans.

Pujada per la pista de rigor cap a Viladellops, per just a sota de Viladellops, hem agafat de nou un corriol estret a mà esquerre que puja, i va pujant constantment, per acabar baixant entre pins, es un corriol molt tupit.

Acabes a una Vinya, uns metres mes endavant d’on hem entrat al corriol, diguem que li hem posat quilòmetres i temps, però no guanyes gran cosa, només que es bonic de fer.

Hem pujat cap a la pista de Viladellops a Can Trabal, i des de Can Trabal hem pujat cap als dipòsits d’aigua, però no per pista, ho hem fet pel corriol que hi ha a mà dreta.

Un cop a dalt, hem anat a creuar la carretera i cap a l’Arboçar de Dalt, primer entrant a la casa rural i després al poble.

Sortint del poble, hem començat a pujar cap a Les Gunyoles, en Joan Manel anava amb ganes, però la pujada es més dura del que sembla.

Hem anat fent via, m’he enganxat darrera d’ell, i hem fet la primera part i la segona part de la pujada, la primera es molt més dura, la segona es més curta i hem pogut posar un pinyó.

Un cop al cim, hem buscat un tros de camí amb llum de sol i hem esperat la resta per reagrupar-nos, es on hem fet la foto.

Baixant cap a Les Gunyoles, he vist a la dreta un corriol que baixava i que estava marcat com a Les Gunyoles, no l’havia fet mai, però creia que era una trialera que baixa a la pista de pujada al poble.

Ens hi hem ficat, primer jo, en Josep Maria al darrera meu, després en Joan Manel i el Damià al final.

Si, era una trialera, i només entrar-hi ho hem notat, hi ha un esglaó de pedra molt interessant, dels que t’ho has de creure, si t’ho penses, fas peu.

Després del primer esglaó gros, la resta es relativament factible, no té gran cosa, i la trialera arribar a la pista, però no on creia jo, sinó un pel més endarrere.

En Josep Maria i jo l’hem feta sencera, ens ha agradat. En Joan Manel ha fet peu a 2 metres d’acabar-la, només posar peu i seguir, no ha baixat de la bici en cap moment. Molt bé, per dur una rígida i no dur tija telescòpica, es un gran que!

El Damià ha baixat caminant, no s’hi ha vist amb cor i aquest tipus de baixades no són per ell.

He trobat curiós que a la part final, es a dir a la pista, hi ha un cartell on diu: prioritat a les bicicletes que baixen. No ho havia vist mai, es d’agrair 😊.

D’aquí fins a Can Surio hi ha uns 7 quilòmetres que són de “baixada”. Els hem fet a molt bon ritme, hem gaudit bastant baixant, es pista, però teníem el sol de cara i es veien uns colors espectaculars del bosc.

Un cop a la carretera d’Olivella, hem anat cap a Can Suriol i hem entrat a la dreta al corriol que hi ha just abans de passar per sobre del pont de la riera. Hem anat tornant fins al camp de futbol de Mas Milà.

El Damià volia arribar a casa abans de les 11, nosaltres també, però ell ha pensat en marxat per carretera, per tan ens hem acomiadat d’ell i hem tornat la resta pel corriol que hi ha sota del camp de futbol i pel corriol de pujada, que fem habitualment baixant, cap al Mas Giralt.

D’allà, tornada cap a la carretera, contant que en Joan Manel ha volgut tornar per la trialereta de l’esquerre, la que puja cap on hi ha les abelles i creua la riera, et deixa just passat el pont.

Després del pont, per carretera cap a Can Lloses i des de Can Lloses pel mateix camí que hem fet de vinguda, tornada a Sitges per les Casetes d’en Portacreu.

Ens hem acomiadat a l’institut i cadascú cap a casa seva.

He parat el GPS a la porta de casa que eren les 11 i 1 minut, temps perfecte. M’han sortit 46,77km que he fet amb 2h 41m a una mitja de 17,4km/h, amb una desnivell positiu de 868 metres i negatiu de 850 metres, una mitja cardíaca de 129 ppm que és el meu 75% i una màxima de 162 ppm que és el meu 94%, una cadència mitja de 79 rpm, i una potència mitja de 193W, la màxima de 1229W. La temperatura freda, però bé, mínima de 2 graus negatius i mitja de 5 graus, el consum energètic en el meu cas de 1866 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 47183 m
Total climbing: 991 m
Total descent: -994 m
Download file: 17_01_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix