Aquest matí de dissabte he sortit amb la Fatbike per Saint Pierre dels Forcats. Ha estat la última vegada que he fet la Enduro 4, ens hem venut el pis de Saint Pierre dels Forcats, hem vingut amb una furgoneta per buidar-lo, i he pensat en fer la última sortida, sense neu, amb la gorda.

He sortit cap al peu del telecadira, la última vegada va ser abans del confinament, a l’inici de març, havia caigut una nevada molt important, i no vaig poder pujar gaire, massa neu.

Avui no ha estat així, esta tot molt verd, molt bonic, no sembla l’estiu.

He encarat la base del telecadira, per començar a pujar la Château d’Eau. La pista estava bé, un pel humida i feia fred, el Garmin em marcava 4 graus positius. He sortit amb roba d’estiu, amb una segona capa i un mocador al coll, a part dels manguitos.

He anat pujant bé, per agafat a la dreta la Promenade en Fôret, es puja quasi millor amb neu que ara amb pedra.

A mitja pista he trobat un grup de vaques que estaven pasturant i que m’han mirat amb cara de sorpresa, no pas d’amenaça. He passat per entre mig, un parell s’han mogut, suposo que s’han espantat, però quan han vist que no els hi he fet ni dit res, han seguit pasturant.

Tan bon punt he trobat el creuament amb la pista blava de l’esquerre, he seguit pujat per la mateixa pista que venia fent, cap al creuament de Eine.

M’ha passat un tot terreny que anava amb pressa, anava vestit de caçador, segurament anés de caça he pensat.

He fet el creuament de Eine i just allà he vist que he baixat un pel la velocitat, venia pujant a 9km/h, al creuament he baixat a 4km/h, però he tornat a agafar ritme encarant el telecadira a dalt.

Volia veure quin temps podria fer amb sec, i més o menys el mateix temps que amb neu, es puja igual, més còmode amb neu que ara amb pedra.

He arribat a la base del telecadira amb 27 minuts i poc, hi havia cotxes aparcats, suposo que caçadors tots ells.

He fet la foto de rigor, encara es veia neu al circ del Cambre d’Aze.

He seguit pujant un pel més, per encarar la Enduro 4 i baixar-la.

Ara sense neu es baixa molt millor, tot i les arrels humides, no rellisca com quan hi ha neu.

Baixes per pista fins trobar una entrada a l’esquerre petita, m’he colat i no l’he vista, quan m’he adonat d’on era, he pensat que ja no tornava, es un tros petit que entra i surt, així que estava de nou a la pista de l’Enduro 4.

Hi ha un punt on l’entrada a l’hivern esta molt dura, la he fet a peu amb neu, però avui no, he baixat sense cap problema.

Aquest tros es molt bonit, es un corriol ràpid i revirat dins el bosc, tot verd i solitari, m’agrada molt.

He fet un parell de fotos més, la llum estava preciosa.

Entres de nou a l’estació, creues la vermella, baixes uns metres per la Château d’Eau, i vas a l’esquerre.

Aquí es on m’he posat perdut de fang, ha començat a esquitxat fang de la humitat de les herbes i el terra i era fang que m’ha entrat al ulls, no duia les ulleres posades.

Entres a l’esquerre, estava més sec, hi ha un corriol revirat amb unes fustes per guiar-te i entres de nou a la pista, creues i després de passat una entrada perquè no passin les vaques, entres de nou als corriols.

Aquest tros es comú de l’Enduro 4 i 5.

Uns metres més endavant es separen i la Enduro 4 va a la dreta, hi ha un parell de saltirons que es fan bé, només cal aixecar la roda de davant un pel i mantenir.

Agafa més pendent, però no té perill i surts de nou a una pista Le Mur Electric. Es creua la pista, entres de nou al bosc tupit, més corriol i de nou es creua una pista, la blava Le Combe, i ja es la part final, que es res, es pot evitar.

Acabes a la pista verda d’inici i tornes per on has vingut, amb cura perquè esquitxava fang a més no poder.

Un cop a la base de l’estació, cap a casa pel carrer de sobre, la última vegada, m’ho he passat molt bé.

Han estat 14 anys que hem tingut el pis, l’hem venut, ara falta esperar a trobar quelcom de nou per la Cerdanya per poder tornar a sortir.

M’han sortit 7.75km que he fet amb 43m a una mitja de 10,8km/h, amb un desnivell positiu de 323 metres i negatiu de 320 metres. Una mitja cardíaca de 119 ppm que és el meu 69% i una màxima de 142 ppm que és el meu 83%. Una cadència mitja de 71 rpm i un consum energètic en el meu cas de 426 calories.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 8040 m
Total climbing: 389 m
Total descent: -343 m
Download file: 04_07_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix