El divendres a la tarda/nit vàrem arribar a Saint Pierre dels Forcats amb núvols, però res més. La previsió era de neu, però vàrem baixar les persianes a les 22:30 sense res de neu, això si núvol. El dissabte al matí em llevo a les 7 per sortir amb bici, obro la persiana i em trobo que ha nevat tota la nit, ha caigut una nevada espectacular, com a 30 centímetres de neu nova ben bé. Miro de sortir amb la bici, i no puc pedalar, la neu estava a l’alçada del pedalier de la bici, impossible. Camino fins al principi del carrer, havia passat la llevaneus, pujo a la bici i pedalo fins a l’inici de la pista verda. No vaig ser capaç de pedalar ni 2 metres, hi havia tanta neu que no podia pedalar. Massa neu verge. Torno cap a casa i suspenc la sortida de dissabte.

Aquest matí de diumenge  he sortit de nou, ahir va nevar un pel a la nit, però la retrac ha aplanat les pistes i he pensat que podria pujar millor.

He encarat la pista verda del telecadira, la primera pujada ja l’he hagut de fer a peu, massa neu verge. Tot i trepitjada per la retrac, la roda de darrera s’enfonsava molt i no hi havia tracció. Tan bon punt he arribat davant del telecadira m’he pujat de nou a la bici i he tornat a pedalar, la pujada que dur davant de la caseta de l’escola d’esquí, que habitualment faig sense problemes, m’ha costat moltíssim per la neu acumulada. He arribat a l’escola d’esquí, hem deixat passar la retrac que tornava, eren les 8 en punt del matí, i he començat a pujar la Château d’Eau amunt, amb tot posat i les rodes enfonsant-se. He aconseguit pujar el primer tros amb molt d’esforç, com a molt he aconseguit en un moment posar el segon pinyó, el 36, però si ho he pogut posar ha estat un moment, la majoria d’estona amb el 42 i mirant de fer zetes, estava molt tou tot.

A la que he passat la pista blava, que ja hi ha menys inclinació, he mirat de pujar amb el 36 i he aconseguit fer-ho fins a trobar a la dreta la verda Promenade en Fôret, no estava trepitjada per la retrac, la neu estava verge i tova. He pogut pedalar una estona, però he hagut de fer peu 3 cops per massa neu, era com si algú m’agafés la bici per darrera i estirés fort. Tan bon punt he arribat al creuament de dalt, on ja estava trepitjada per la retrac, he aconseguit pujar millot, he pogut posar el 36 i anar fent, però res de pujar amb 4 pinyons com he pujat habitualment quan hi ha neu dura.

He arribat al creuament que et dur a Eyne i he seguit per la mateixa pista fins arribar al primer remuntador de Saint Pierre dels Forcats, el TK Font Petite, el que et dur a les vermelles i la negra de dalt.

Allà he parat, foto de rigor i hem encarat la Greta i jo la pista blava Le Combe, la que baixa de tornada. Just abans del revolt, a l’esquerre hi ha un caminet que hem agafat algun cop i avui també, hem baixat amb neu verge però trepitjada, ràpid però amb cura, ja que les branques estaven tan plenes de neu que queien i costava passar sense tocar-ne cap amb el cap.

Un cop avall de tot, hem agafat de nou la verda, la Promenade en Fôret i hem baixat pel mateix camí que hem agafat de pujada. La pega ha estat que la part de la pista que no estava trepitjada, la que he hagut de posar peu i caminar en algun punt a la pujada, he hagut de pedalar baixant massa neu, fins i tot baixant m’he quedat frenat. Tan bon punt hem sortit de la pista i hem trobat la inicial que et dur a la base del telecadira, ja no he tingut problemes, hem baixat ràpid i sense problemes.

Hem arribat a casa amb  fred, la suor que em queia del front quedava glaçada tan bon punt tocava el quadre la de la bici, els bassals d’aigua que hi havia al carrer estaven tots glaçats, però fins i tot, la poca neu que s’havia desfet, estava glaçada i el carrer tenia una brillantor un pel perillosa. M’han sortit 7,53km que hem fet en 57 minuts i 46 segons a una mitja de 7,8km/h amb un consum energètic en el meu cas de 520kcal, amb una mitja cardíaca de 131 ppm que es el meu 74%, la màxima de 151 ppm que es el meu 84%. No he anat gaire fi pujant, crec que tinc un constipat que esta sortint i que aquest matí ha començat a deixar-se veure. La cadència mitja de 66 rpm, lenta, però la pujada m’ha costat moltíssim. El desnivell positiu de 327 metres i el negatiu de 312 metres. He sortit de casa a 1571 metres i he començar a baixar amb 1897 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 7557 m
Total climbing: 332 m
Total descent: -318 m
Download file: 05-03-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix