Aquest matí de diumenge hem quedat a les 7 al Caprabo i a les 7:30 a l’ajuntament de Sant Pere de Ribes, ruta per definir.

Ahir a la tarda, el Xavi, l’Anna i el Damià em van dir que no tenien clar si vindrien o no.

Aquest matí érem el Santi i jo a Sitges i el Fer a Sant Pere de Ribes.

Havíem d’estar d’hora a casa i hem decidit anar cap a Can Lloses i anar a buscar la pista que en dur cap a Olivella que fem habitualment quan anem a fer Les Gunyoles.

Jo vaig canviar cadena el divendres tarda, el cap de setmana passat vaig trencar-la i el divendres fent el canvi es veia a simple vista que la vella estava estirada. Aprofitant vaig haver  de posar greix als Crank Brother, els pedals estaven molt secs, suposo que a punt de clavar els rodament, però amb el greix salvats.

Hem arribar a l’inici de la pujada d’Olivella i hem començat a fer en sentit contrari la baixada de Santa Susana, hem anar fent a bon ritme, no eren les 9 encara.

A les 8:50 hem començat a pujar de Santa Susana cap a la pista principal de Can Grau a Olesa.

La pujada es dura i jo avui no anava gaire fi, he hagut de posar peu massa vegades, falta d’equilibri. Diguem que la he pujat molt millor altres vegades.

El Fer amb la Lapierre passada a 27.5 i amb el canvi que passa de 34 dents a 42, ha pujat poc còmode, els 34 dents es just i el 42 es per rampes molt més inclinades.

El Santi com sempre, l’ha pujat sencera sense fer peu, amb una cadència baixíssima i sobrant-li encara 2 o 3 pinyons.

Ha estat curiós que hem trobat un parell de grups baixant, normal.

El primer grup que eren uns 5 o 6, han parat per deixar-nos passar. Fins i tot n’hi ha hagut un que ha parat i m’ha dit directament, passa tu que estàs pujant i es més difícil. M’he quedat gratament sorprès, la resta han reduït, però un ha parat.

El segon grup han baixat com si no hi fóssim, sense saludar ni frenar, directament “ja t’ho faràs”.

Hem fet el comentari el Fer i jo al arribar al cim del nivell d’educació dels uns i dels altres, res a veure. Es pot ser molt “pro” i educat i es pot ser poc “pro” i un mal educat. Avui hem trobat una barreja, els primers anaven poc “pro” i eren molt educats, els segons crec que no ens hagués importat que haguessin punxat uns metres més avall.

Seguim… hem arribat al cim i hem fet via cap a Can Grau, un cop allà, hem baixat el GR5 cap a Quatre Camins (Tornillo), sempre es d’agrair una baixada amb pedra d’aquesta manera i hem baixat la trialera que va a mà esquerre fins als Massets de Baix.

Jo he hagut de parar vàries vegades avui perquè la cadena saltava per la part alta cap als radis, al final li he acabat donant una volta i mitja al cargol que fa de tope i solucionat.

Hem fet una parada d’uns minuts després de solucionar el problema de la cadena amb els pinyons, parlant de política i del que passarà la setmana vinent a les eleccions.

Ens hem acomiadat del Santi que ha fet via cap a casa i el Fer i jo hem anat cap a Sant Pere de Ribes per la Cova Negre.

Ha anat tot bé, fins un punt després de passar la riera, on una pedra li ha fet un tall al lateral del neumàtic de darrera de la Lapierre al Fer.

forat_neumàtic_fer

Hem hagut de posar càmera, el líquid tubeless no ha pogut fer res, el tall era massa gran. No dúiem càmera de 27.5 i li hem calçat una 29, no passa res, per sortir del pas, cap problema.

L’hem inflat un pel amb la manxa de mà meva i el Fer duia CO2, amb el que l’hem acabat d’inflar en uns segons.

D’aquí la tornada es coneguda, fins a la urbanització que hi ha darrera de Can Lloses i cap a Sant Pere de Ribes un i cap a Sitges l’altre.

En total m’han sortit 37,94km que hem fet en 2 hores 58 minuts a una mitja de 12,8km/h, amb una màxima de 52,4km/h, un consum energètic en el meu cas de 1904kcal, la mitja cardíaca de 123 ppm i la màxima de 165 ppm, la cadència mitja de 70 rpm, el desnivell positiu de 810 metres i el negatiu de 796 metres. He arribat a Sitges a les 10:45, un pel més tard del que havíem quedat, però a temps.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 37954 m
Total climbing: 899 m
Total descent: -889 m
Download file: 19_06_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí

Digues si t'ha agradat

Comparteix