Avui dijous hem anat al BikePark La Clau a Sant Llorenç Savall amb el Manel Ibars.

A les 10 del matí estàvem allà el Paco Arbiol, la Nany, l’Alfred, el David de BikeIT, el Diego Rama i jo.

Hem pagat 38€ per persona i la idea era fer un perfeccionament amb les baixades que ens podem trobar amb BTT sortint habitualment.

Hem practicat el creuar un reguerot, amb diferents nivells, amb alguna caiguda, després hem practicat com afrontar un esglaó baixant, com posar els pesos en cada moment i com moure’ns a sobre la bici, ja que hi ha 3 eixos, i no tots els teníem clars. Et pots moure endavant i endarrere, als costats i amunt i avall.

Després hem estat practicant baixar i pujar per un corriol amb alguna pedra, alguna arrel i un punt d’inclinació important, hem après molt i hem anat millorant cada vegada que anàvem fent-ho de nou.

Jo particularment he trobat molt útil un exercici que hem fet al pàrquing amb 2 pedres, donant voltes a les pedres i fent un “vuit” constantment. Movent el pes i sobre tot amb la mirada al següent obstacle, hem aconseguit girar molt la bici.

Ens ha quedat clar que no s’ha de derrapar, sinó perdem el control de la bici, que les rodes han de tocar el terra sempre, si es salta i les rodes no toquen el terra, no hi ha control de la bici, per això s’ha de forçar la bici a que les rodes toquin sempre el terra. Que hem de mirar endavant, el següent obstacle, la mirada es molt important. També hem aprés que s’ha d’entrar lent amb frens i sortir ràpid, que entrar ràpid es molt difícil ja que no hi ha temps de reacció, però en canvi entrant lent i agafant velocitat a la sortida, et permet anar més ràpid, però segur i amb control.

Hem estat baixant diferents corriols de diferents nivells, algun esglaó que només el Manel i el Paco han estat capaços de fer, la resta ens ho hem mirat. Jo m’hi he vist amb cor amb un, amb terra i contra peraltat i he anat a parar a terra, res greu, el dit gros de la mà esquerre fa un pel de mal, però res que un cap de setmana no ajudi a millorar.

Al final, després d’haver passat per diversos corriols i pedres amb diferents dificultats, i fins i tot algun punt “pro” per gent que en sap, hem anat al circuit de BMX que hi ha al BikePark.

L’objectiu era saber com poder afrontar pujades i baixades aprofitant al màxim l’energia que genera la bici i el teu cos, per tal de no pedalar i recorre tot el circuit. Movent pesos amunt abans d’encarar la pujada i movent la bici avall, com si fos un gronxador a les baixades. Crec que quasi tots hem aconseguit fer tot el circuit sense pedalar, segurament no a la primera, però el circuit l’hem fet força cops.

Hem donat el curs per acabat a les 15:00, ja hi havia gana.

Ens hem acomiadat i hem anat a fer un mos al poble, hem trobat un bar/restaurant on encara tenien la cuina oberta i entre menús i entrepans hem fet.

En total, tot i que no he dut el GPS, però algú els duia, ens han sortit uns 10km, però crec que molt ben aprofitats.

Ara, segons el Manel, la tècnica ja la tenim, ara ens falta practicar, però igual que la forma física es perd, segons diu el Manel, la tècnica queda i la tens a la motxilla per quan la hagis d’utilitzar.

Molt contents, però suposo que haurem de repetir de cara a l’any vinent, hem de passar de pantalla i arribar al nivell 2, avui hem acabat amb les bases només.

Digues si t'ha agradat

Comparteix