Aquest matí a les 7:00 estàvem al Caprabo el Santi, el Ramon, el Pedro i jo.

El Ramon i el Pedro m’han dit que havien quedat a les 8:00 a Quatre Camins amb el Raúl, així que hem començat a pujar la fita i per baixar el Pedro no ha pogut evitar, fer-ho pels holandesos (Casa Nova). El que si hem evitat es anar cap a Jafra i hem baixat per la Fassina directament cap als Massets, hem pujat directe cap a Quatre Camins per la pujada mig asfaltada que puja directe.

Un cop a dalt, eren les 8 i poc hi havia el Raúl esperant-nos.

A la nocturna de dijous el Pedro va comentar que avui volien anar cap a Santa Susana, i els hi vaig dir que aniríem amb ells si els hi anava bé.

Al final hem decidit fer un canvi de ruta, hem seguit com cap a Olivella, però anant a l’esquerre uns metres més avall anant a buscar la pista que ens dur al cementiri d’Olivella.

Hi ha una baixada curta que en després es converteix en pista i es puja un pel a la dreta, després hi ha una segona baixada curta també.

El Pedro anava davant i jo a darrera quan hem sentit un soroll fort, com de trencat i he vist que la roda de darrera de la bici del Pedro es movia, com si hagués quedat fluixa.

Ha parat la bici i ens hem adonat que el canvi de darrera, un XTR de Carboni s’havia trencat, amb la mala sort que li havia entrat cap a dins i com si fos un ganivet li havia taller 5 radis seguits de la mateixa banda, per descomptat la roda no ha aguantat i un radi de l’altre banda també ha saltat.

La roda ha quedat que no podia girar, el neumàtic li tocava el basculant per falta de radis a aquella banda.

Ens hem sorprès bastant, el Pedro ha hagut d’abandonar i al final ha decidit tornar a peu amb la bici a l’esquerra, pel mateix camí que havíem fet de vinguda.

Aquí us deixo una foto del resultat, bastant impressionant.

Roda Pedro

Ens ha enviat una foto una estona més tard on ha lligat la roda de darrera de la bici al camelback i així ha pogut caminar més lleuger.

Nosaltres hem seguit camí després de la parada del Pedro i hem anat cap al cementiri d’Olivella, abans de començar la pujada final, ens hem anat a l’esquerra per una pista nova pel Raúl i que el Ramón havia fet de pujada, que ens dur a Can Suriol, a la carretera d’Olivella, uns metres abans de la carretera per ser exacte.

Hem agafat pista cap a Les Gunyoles, i hem anat pedalant fins que hem trobat el creuament que a mà dreta diu Santa Susana a 3km.

Hem arribat a la urbanització de Can Mitjans que pertany a Avinyonet del Penedès.

Allà hem fet una parada, el Raúl i el Ramón els calia menjar quelcom, després hem seguit sortint del poble i a la dreta hi ha una pista que ens dur a vall de tot, a unes vinyes que just acabar hi ha un cartell on parla de àrea especial de repoblació d’ocells, es un camí que esta tancat uns mesos a l’any per aquest motiu, però es a l’hivern, així que hem seguit avall pel camí estret i amb part de baixada.

El corriol dura uns 10 minuts, al final acabes a la pista que va de Can Grau a Olesa de Bonesvalls, bastant més avall de l’Avenc de l’Esquerrà.

Allà ens hi hem estat una estona, com a 20 minuts i hem començat la tornada amb paciència i tranquil·litat.

Hem trobat un grup gran de ciclistes que venien de Sant Esteve de Ses Rovires, anaven a Sitges i tornaven a la tarda. Hem pedalat una estona plegats i al final han fet via.

Un cop a l’inici del corriol que ens dur a Can Grau el Raúl ha marxat cap a Sant Pere de Ribes per Olivella, baixant per la carretera, mentre el Ramón, el Santi i jo hem baixat a Can Grau i hem fet el GR5 que ens dur de nou a Quatre Camins.

El Santi li ha costat un pel la baixada, avui ha vingut amb la Scott rígida de carboni, la que no té amortidor ni al davant i amb aquesta bici va ràpid per pista però quan hi ha pedres ha de traçar molt, la bici no ajuda.

Un cop a Quatre Camins hem trobat de nou el grup de Sant Esteve que no tenien clar per on anar i han baixat cap a Olivella des de Can Grau i han girat a l’esquerre cap a Sitges, nosaltres els hi he agafat avantatge amb la drecera.

Estaven parlant amb un nou que duis una Cannondale Scalpel de 29 nova d’aquesta temporada, del 2016. Una bici molt bonica. Ens ha dit que estava molt content amb la nova adquisició i ha preguntat tan al Ramón que va amb una Flash de 29 com a mi que tal les Lefty, la resposta ha estat positiva, per descomptat.

El Santi ha baixat amb nosaltres però en contes de pujar pel corriol de Jafra ha seguit fins després de la Fassina per anar cap a casa, el Ramón i jo hem seguit cap a Sitges.

He arribat a casa cap a les 12, es a dir unes 5 hores, però el Garmin el tinc posat en que es pari quan no hi ha moviment, per tan he pedalat de les 5 hores només 3 hores 37 minuts, en el meu cas i des de la posta de casa. Hem fet 50,15km a una mitja de 13,8km/h, només contant el moviment, no pas les parades. El ritme baix però còmode, buscant més un contingut social que no pas anar a competir, si més no hem arribat a la mateixa conclusió el Ramón i jo a la tornada. En el meu cas la velocitat màxima ha estat de 51,7km/h, suposo que baixant la fita, tot i que hem trobat bastant de cotxe. El consum energètic de 2589kcal, la mitja cardíaca de 126 ppm, molt baixeta, però bé i la màxima de 163 ppm baixa també. La cadència de 72 rpm, prou bé, el desnivell positiu de 117 metres i el negatiu de 1130 segons el Garmin.

La setmana vinent més.

Total distance: 50010 m
Total climbing: 1218 m
Total descent: -1233 m
Download file: 06_09_2015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix