Aquest matí hem quedat a les 7:30 el Santi, en Josep Maria i el Raül (jo) al Caprabo. La idea era fer de nou la ruta de la setmana passada, la que va a Can Mitjans pel corriol que ens va ensenyar el Santi i en contes de tornar com la setmana passada mirar de fer una pujada forta que ens va dir el Santi que hi havia.

Resumin, el Santi no va aparèixer, suposo que va tenir algun problema, no falla mai i hem sortit en Josep Maria i jo sols.

Pujada de La Fita, baixada pels Holandesos, als Massets per la Fassina i pujada pel primer corriol que hi ha a mà esquerre de la pujada asfaltada i principal dels Massets.

La veritat es que jo he anat un pel ofegat, en Josep Maria porta un ritme molt bo, no el puc avançar, amb prou feines el puc seguir. La pega de seguir-lo, es que vaig per sobre de la meva mitja, consumeixo més energia de la conta i acabo mort més aviat, en menys temps.

Un cop a dalt, trialera de darrera, en Josep Maria no tira el cos prou endarrere encara, he baixat jo a darrera i es veu. Tot i que li he comentat, suposo que li calen hores.

Hem arribat al cementiri d’Olivella i hem baixat fins a l’inici de la via típica de retorn de Santa Susana. D’allà després de la primera cadena a mà esquerra i pujada sense gaires problemes fins a Can Mitjans. Com que no tenia clara la ruta del Santi, hem fet la mateixa ruta que vàrem fer la setmana passada.

Hem parat per segons vegada avui, hi havia molt humitat i les ulleres han quedat entelades fins el punt que en Josep Maria ha començat a marejar-se de no veure-hi bé. “Selfie” de rigor pel Blog, ulleres netes i a pedalar.

Hem anat pujant fins passar l’Avenc de l’Esquerrà, i de Can Grau hem anat a Quatre Camins pel GR5.

Jo l’he gaudit com sempre, però aquesta vegada en Josep Maria també. M’ha dit que avui ha gaudit baixant, suposo que ja anem agafant hores sobre la bici de muntanya.

Hem baixat als Massets per la trialera que hi ha a mà esquerra anant de tornada cap a Ribes des de Quatre Camins. Li he dit que vigiles i mires de seguir el meu traç pel reguerot, però com es normal i per primera vegada ha fet peu un uns metres caminant. Hem baixat per la trialera del mig, a mi m’agrada molt, però té un punt d’inclinació interessant que si no estàs del tot seguir t’obliga a posar per a terra, com ha fet ell.

La tornada des dels Massets pel mateix camí d’inici, per la Fassina (per cert hem vist i saludat el “Porto”). Quan hem començat a pujar, m’ha agafat com una mena de baixada de forces i calor, suposo que un inici de “pájara”, he baixat el ritme i llestos. En Josep Maria ha seguit el mateix ritme i m’ha tret moltíssim, a més m’ha dit que aprofitant que no em veia, ha mirar de pujar un pel més ràpid.

Tornada a Sitges habitual des dels caçadors i arribada a casa amb 47,88km que hem fet en 3 hores 17 minuts, a una mitja de 14,5km/h. Una velocitat màxima de 50,2Km/h en el meu cas, suposo que baixant la Fita, té un punt de perill, però m’encanta. En el meu cas també, el consum energètic de 2656kcal, la mitja cardíaca de 148ppm i la màxima de 173 ppm, prou bé ambdues dins de la normalitat. La cadència de 79 rpm, prou bona. El desnivell positiu de 1099 metres i el negatiu de 1115 metres.

Ha estat bé, trialera de pujada i de baixada, pista ampla i estreta ràpida, es una ruta molt polivalent aquesta, la repetirem més sovint.

Digues si t'ha agradat

Comparteix