Avui hem sortit el Fer i jo, resulta que el Gaizka ja ha tornat però ha marxat a Mataró el cap de setmana.

La idea era anar fins a Gelida, que esta a mig camí entre Sitges i Montserrat, per anar preparant el Sitges-Montserrat que hem de fer algun dia.

Hem sortit del Caprabo a les 7 del mati, fosc i negre com una gola de llop.

Hem pujat el Collet de la Fita volant i d’allí hem començat a baixar cap al mas de La Fasina, per una draçera que ens dur directament al Mas, ja era de dia, recte cap als Masets, pujada forta i GR5 cap a Can Grau.

Hem passat Can Grau cap a Olesa de Bonesvalls a dos quarts de 9 del matí.

Hem baixat cap a Olesa, hem creuat el poble i hem seguit recte per una pista que hi havia al final del poble, que ens ha dut a Gelida. Estàvem a Gelida a les 9 i 6 del matí, es força ràpid.

De Gelida volíem fer el pic de l’Ordal, però la ruta que jo tenia marcada per anar cap a Montserrat passava per una cantera que no volíem fer, i hem trobat un cartell que deia Monestir de San Pol XI (o quelcom per l’estil) que hem seguit.

Ha resultat que el camí s’ha convertit en trialera i al final hem acabat baixant a peu ja que no es podia pedalar sobre la bici. Just al final de tot hem trobat una pista ampla i el Fer ha trencat la pota de canvi, que es aquella mena de fusible d’alumini que aguanta el canvi de darrera al quadre i que es trenca quan el canvi fa excés de força per no trencar el quadre ni el canvi, però això si, et deixa més tirat que un xorisso.

Ha tret el canvi de darrera i ha tallat la cadena amb un tronxacadenes, imprescindible de dur sempre a sobre, per tal de deixar plat mitja i tercer pinyó, una rel.lació més o menys correcte que ha de permetre poder pedal.lar en un 80% dels casos.

A la tornada, com no teníem clar el que, hem trobat una pista que no li apareixia al Fer al Garmin 705, però que ens feia bona pinta, l’hem seguida.

Ha resultat que era una pista que duia a una de les antenes, ens ha tocat pujar amb la bici a l’esquena, un ferm pedregós i desnivells del 27% al 30%, impossible de pujar-ho i quasi quasi diria que impossible de baixar-ho, si més no per nosaltres.

Al cap d’amunt de tot, hem vist una cantera a mà esquerra i el desviament de Gelida que hem agafat abans, així que caminant camp a través cap a la cantera i d’allí baixant cap a Gelida.

La tornada ha estat pel mateix camí que l’anada, això si, amb un ritme molt menor, ja que el Fer, pobre, anava un pel justet.

Ell s’ha desviat just després de la trialera del GR5 que hi ha després de Can Grau per anar cap a Ribes, ja que es tot baixada o recte i jo he tornat cap a Sitges baixant cap als Masets i tornant pel camí normal. Suposo que haurà anat a recollir el cotxe al Caprabo més tard.

Al final ens han sortit 61,55km que hem fet amb unes 5 hores aproximadament, el meu consum energètic de unes 4mil kcal i el desnivell uns 2000 metres.

Espero que la setmana vinent no ens torni a passar, sinó haurem de pensar en dur una poteta de canvi de recanvi sempre a sobre.

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix