Begues a Olesa per carretera

És una sortida llarga i no gaire dura, si no per la distància. L’única pega que té és que hi ha un tros important de carretera i els que anem amb BTT ja sabem que l’asfalt és perillós, sempre hi ha algun “sonat” amb cotxe que pot ser que no ens vegi.

Bé, en resum: sortim de Sitges des del Caprado, arribem al Collet de la Fita, passem les “Bassures” i el camp de tir dels Caçadors. Baixem cap a Jafre i passem el poble, pugem de nou cap a La Plana Novella, un cop arribem a la Plana, creuem el temple Budista pel mig i sortim pel pàrking. Seguim la carretera recte en direcció a Begues, un cop s’acaba l’asfalt seguim per pista, amb un munt de pujades i baixades exagerades, costa molt de pujar i la baixada és molt ràpida. Fem una pujada forta i al cap d’amunt trobem a l’esquerra una masia i a la dreta un cartell que diu residència canina, ara només ens falta l’última baixada forta i l’última pujada forta, després ja baixem ràpidament cap al poble de Begues. Un cop arribem al poble, trobem una rotonda.

Nosaltres aquesta vegada hem anat directament a l’esquerra direcció cap a Olesa de Bonesvalls, però es pot entrar al poble i creuar-lo pel ben mig, hi trobareu una plaça amb grava i uns bancs i just al davant dels bancs una fleca, que segons com aneu de gana és molt agraïda d’utilitzar.

Seguim la carretera direcció a Olesa de Bonesvalls, tenim 10 kilòmetres de carretera amb poc espai pels ciclistes i on segur que trobeu algú que es pensa que à en un rally. Com que es fa tota amb baixada és ràpida, agafareu puntes de 45km/h i la majoria de km els fareu amb una mitja de 30km/h, per tan no és gaire estona.

Un cop a Olesa, seguim la carretera com si sortíssim del poble després del pont de la riera i justament al primer revolt que hi ha a mà dreta a la carretera, la deixem per una pista que hi ha a mà esquerra, compte en creuar la carretera.

Ara ens toca pujada constant però no molt dura fins a arribar a l’avenc de l’Esquerra, a partir d’allí hi ha uns metres amb una pujada més dura, però com que és al final és fàcil de fer. Un cop a dalt de tot, seguim per la pista que es manté en alçada i es pot descansar de la pujada. Un cop veiem el cartell que indica Can Grau a mà esquerra, girem i baixem per una trialera senzilla, es pot fer de pujada amb BTT sense problemes, hi ha pedres grosses soltes però no són problemàtiques. Un cop a Can Grau, sortim i anem a buscar la trialera del GR5 (Tornillo) que després d’una última cremada de muscles de cames i mans ens durà, sense haver de posar peu a terra fins a l’encreuament que hi ha entre els Massets, Sant Pere de Ribes i Olivella, també conegut com a Quatre Camins.

Un cop allí ens decantem per tornar cap a Sitges, fem la baixada dels Massets, compte que és ràpida i podeu trobar algú que puja, i seguim cap a Cal Porto per la pista normal. Trobem el encreuament de Jafre que hem agafat a l’anada i tornem pel mateix camí cap a Sitges.

Pujada dura fins als Caçadors baixada per la trialera/drecera de rigor i arribada al Caprabo i a casa.

Hi ha variacions d’aquesta ruta, la Begues a Olesa per pista fa el mateix però estalviant els 10km de carretera i que acaba sortint a l’avenc de l’Esquerra, però té molt més desnivell, és més dura, però menys perillosa.

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix