Gallocanta i Berrueco

Sortim de la plaça del poble de Villanueva de Jiloca, seguim el riu Jiloca passan per San Martin de Rio, Báguena i Burbáguena.

Una vegada en Burbáguena seguim per una carretera asfaltada a mà dreta, comencem a pujar. En poca estona acaba la carretera i comença una bonica pista de terra, ens veurem obligats a posar plat mitjà i un parell de pinyons i cap amunt. Passem per diversos sembrats, al final arribarem a Tornos.

Creuem la carretera i ens fiquem en Tornos, a la sortida a mà esquerra hi ha una pista que marca una església, ens hi fiquem, al poc veurem un cartell que marca Laguna de Gallocanta, seguim el cartell.

Ens apropem a la Laguna, el punt més proper està a uns 50 metres de la Laguna, al poc comencem a girar dirección a Berrueco que és el poble més proper que veurem.

Creuem Berrueco i seguim per la pista principal, de seguida ens anem a mà esquerra, comença la pujada per una pista poc transitada però amb molta vegetació.

Una vegada en el cim, baixem i ens trobem en una vall que hem de sortejar, seguim recte i passem per una pista poc transitada i amb poc grau però amb dificultat a causa del ferm uniforme, una vegada superat aquest punt que és el més alt de la ruta, baixem fins a trobar un encreuament on marca, Camino del Cid, seguim recte i arribem a un punt on divisarem tota la vall del Jiloca.

És molt bonic parar i deleitar-se un moment amb la vista, es pot veure tota la vall, a mà esquerra veiem Val de Sant Martin, baixem, creuem el poble, i seguim per la pista principal.

Després del segon desviament a mà esquerra, on deixarem un senyal del PR en groc i blanc, pujarem (per la tercera entrada) dirección a Valdehorna.

Abans d’arribar a Valdehorna, veurem a mà esquerra el cementiri, ens anem a la dreta creuem una entrecreuada de 4 camins i seguidament si seguim recte anem a Sant Martín del Rio, si anem a l’esquerra ens anem cap a Villanueva de Jiloca de nou, baixant per la rambla principal i trobant-nos de nou a la plaça del poble.

En aquest cas seguim recte i passem per Sant Martin del Rio, arribem a Villanueva pel Camino Alto.

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix