Ferreruela – Villahermosa – Villaroya

Passa per: San Martín del Río, Báguena, Arguilay, Ferreruela de Huerva, Villahermosa del Campo, Romanos, Villaroya del Campo, Retascón, Daroca y Villanueva

La ruta és llarga però amb poca dificultat, es pot fer amb mitjanes superiors als 20km/h.

Anem de la plaça del poble a Sant Martín, fins a Báguena i pugem la rambla a Anento desviant-nos cap al Arguilay, sense arribar a ell, ens anem a la dreta i fem la pujada més forta de la ruta, la que ens portarà a la carretera de Ferreruela de Huerva. Als pocs metres de carretera, ens anem a la dreta per una pista que planejant i després de passar per sota de l’autovia, ens portarà directes a Ferreruela de Huerva.

Creuem el poble i ens anem cap al pont que passa per sobre de la via del tren, ens fiquem per una pista a mà dreta i seguim amb molta velocitat pel tipus de terreny fins a Villahermosa del Campo. Creuem el poble i seguim per pista fins a Romanos, que creuem també.

Als pocs metres en Romanos ens anem a mà dreta, per una pista menys transitada i que inicialment hi ha molta pissarra en el paviment, baixant ràpidament fins a trobar-nos un encreuament, seguim de front per la pista menys utilitzada, és una pista ràpida que ens portarà fins a creuar el poble de Villaroya del Campo.

Creuem Villaroya i seguim una altra pista del mateix estil que hem trobat des de Romanos, fins a Retascón, una vegada creuem el poble de Retascón comencem a baixar primer per asfalt i al poc per pista ràpidament fins a Daroca.

Allí seguim la vora de la rambla principal fins a arribar a un polígon industrial i podem ficar-nos en la rambla una vegada passada la nau de la pastisseria de Manuel Segura. Una vegada arribem a un desviament a mà dreta, deixem la rambla i entrem al poble de Daroca per la porta alta, creuem el carrer major i ens anem direcció a Villanueva de Jiloca vorejant el rio Jiloca per la part d’a baix.

Ruta feta a l’agost del 2009. Arribem a Villanueva amb 49,9km. Jo ho he fet sense parar massa amb una mitjana de 20,9km/h i amb 2 hores 23 minuts.

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix