Tornos – Castejón de Tornos

La ruta passa per: San Martín del Rio, Báguena, Burbáguena, Tornos, Castejón de Tornos, ValdesanMartín, Valdehorna i Villanueva de Jiloca.

Sortim de la plaça del poble en direcció al rio, una vegada creuem el rio agafem la pista que hi ha a mà dreta que ens portarà a Sant Martín del Rio, una vegada en Sant Martín anem per la carretera d’entrada al poble a la dreta, just abans de creuar el rio a mà esquerra trobem una pista sense asfaltar que ens porta sense pèrdua fins a Báguena, creuem el poble pel carrer principal, al final del poble deixem el carrer principal i anem per un carrer paral·lel a mà dreta direcció a Burbáguena per una pista sense asfaltar. Hem creuat el rio per un pont i en breu tornem a trobar pista asfaltada, estem ja en Burbáguena.

Seguim la pista asfaltada que deixa d’estar-ho en breu i comencem a pujar. No hi ha pèrdua, la pista ens porta a través de camps llaurats fins a Tornos, que és el poble que veurem en l’horitzó, encara que ens desviem a mà dreta en la pista principal. Una vegada arribem a la carretera que es creua abans d’arribar a Tornos, ens anem a la dreta, seguint la carretera direcció a Castejón de Tornos que és el poble que veurem al final de la carretera.

A l’entrada del poble hi ha una font a mà esquerra amb aigua fresca i potable.

Una vegada acabem la corba de la carretera principal, trobem una pista a mà esquerra ampla, hem de seguir-la. Si seguim recte trobarem un cartell que marca un PR que ens porta Sant Martin, no hem d’arribar a aquest cartell.

Per la pista no asfaltada que seguim, trobarem diversos cartells verds que diu Camino del Cid, seguim aquests cartells.

Una vegada el Camino del Cid ens obliga a deixar la pista principal i ens obliga a seguir per una pista amb molta pedra, hem de seguir la pista a mà dreta, la principal fins al final de la pujada.

Una vegada en el cim veurem una magnífica vista del Valle del Jiloca, val la pena dedicar-li 10 minuts, podrem arribar a veure Daroca, Retascon i Nombrevilla a l’horitzó.

Seguim la pista principal cap a Valdesanmartin, creuem el poble pel mateix carrer que hem agafat en entrar.

Una vegada creuem Valdesanmartin, agafarem la tercera entrada a mà esquerra, seguint un senyal de PR, d’allí baixem a Valdehorna, que no arribem a creuar, just quan veiem el cementiri de Valdehorna, ens anem a la dreta i seguim baixant fins a entrar en Villanueva de Jiloca per la rambla fins a la plaça del poble.

És una ruta llarga i que constantment anem pujant, solament els últims 15 quilòmetres baixem la resta sempre és pujada, encara que suau. Es pot fer en menys de 3 hores, i en 2 hores i poc donant-li bé als pedals. Habitualment no hi ha gent i gairebé mai trobarem altres bicis en la ruta.

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Aquí teniu un video de la ruta

Digues si t'ha agradat

Comparteix