Daroca – La Muralla

Sortim cap a Sant Martín del Rio pels gronxadors des de Villanueva de Jiloca, creuem Sant Martín i arribem a Báguena, rambla a l’esquerra enmig del poble cap a Anento, una vegada creuem el pont ens anem de nou a l’esquerra i seguim fins que el camí comença a pujar a mà dreta, seguim fins a l’alt i planegem per la vora dels pics, val la pena gaudir de la vista.

Deixem Anento a mà dreta a baix, creuem la pineda i just en acabar la pineda a l’esquerra hi ha un va desviar que agafem. Als pocs metres hi ha un altre desviament, a l’esquerra cap a Villa Jabalí, ens anem a la dreta, baixarem a Nombrevilla, passem per darrere de la presó, compte amb les piscines séptiques, fan olor molt mal.

Just després de les piscines séptiques hi ha una pista que puja de nou i ens porta a l’alt abans d’anar a mà dreta cap a Daroca per una pista petita i ràpida. En la part final hi ha una baixada estreta que es pot fer a peu o amb bici, però no amb cotxe que ens deixa en Daroca.

Pugem per la caserna de la guàrdia civil fins a la muralla, trobem a mà esquerra una caminet que baixa i ho agafem, ens portarà vorejant la muralla fins al poble de nou. Aquesta caminet és la part més difícil del recorregut, és possible que s’hagi de fer a peu algun trocet. Una vegada en Daroca, ens anem per la carretera cap a Villanueva de Jiloca i ens desviem per un camí cap a la fàbrica de pasta i seguim vorejant el riu que ens queda a la dreta fins a Villanueva de Jiloca de nou.

És una ruta tècnica, ja que tant la baixada a Daroca des de l’alt i la baixada vorejant el mur són tècnicament més complexes que la resta de rutes que hi ha per la zona. La varem fer en 2 hores 10 minuts, contant amb una puntxada de l’Agustín.

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aqui teniu una foto de l’Augstín pujant

dsc00893

Digues si t'ha agradat

Comparteix